Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
31
03
16
Nancy van Bemmel
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Nancy van Bemmel
Dossier: Inkoop
Soort:

Leveranciers zoeken belastend materiaal voor rechtszaak V&D

Leveranciers zoeken belastend materiaal voor rechtszaak V&D

Leveranciers van het failliete warenhuis V&D willen een rechtszaak beginnen tegen eigenaar Sun Capital. Een groep van bijna honderd leveranciers voelt zich misleid door toezeggingen van Sun Capital en topman John van der Ent. Zij beweren dat Sun na de herfinanciering van V&D heeft aangegeven dat financiering voor de volgende vier jaar garandeerde. Dat schrijft het FD.

Deze toezeggingen zou Sun gedaan hebben tijdens verschillende bijeenkomsten met leveranciers. Desondanks ging V&D eind 2015 failliet. De leveranciers willen daarom Sun Capital en Van der Ent verantwoordelijk stellen voor de miljoenenschade. Verschillende leveranciers beweren dat er destijds extra veel bij hen ingekocht is en dat zij hierop ingingen, omdat zij verzekerd zouden zijn dat zij betaald zouden worden.

Op dit moment is er nog niet genoeg belastend materiaal om een rechtszaak te beginnen. De advocaten die zijn ingehuurd door de leveranciers geven aan meer tijd en informatie nodig te hebben. De advocaten willen meer duidelijkheid wat wanneer tegen wie gezegd is. Die informatie willen zij naast gegevens leggen over de financiële gezondheid van V&D. De advocaten hopen dan te kunnen zien wanneer het bedrijf de leveranciers had moeten waarschuwen.

Nancy van Bemmel
Door Nancy van Bemmel
Nancy van Bemmel is een gedreven journalist. Voor Inkopers-café zet ze zich graag in om inkopers snel van het allerlaatste nieuws te voorzien. Heeft u tips voor Nancy? U kunt haar mailen via: nancy@inkopers-cafe.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.