Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
15
05
13
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
1
Door Anniek Finkers
Dossier: Global
Soort:

Leveranciersfout leidt tot wereldwijde terugroep BMW s

Autofabrikant BMW moet 220.000 voertuigen terugroepen na een fout in de supply chain. Er blijken namelijk defecten aan de airbag. 

Een leverancier van BMW heeft een fout gemaakt. Er zijn namelijk defecten ontdekt aan de airbag en daarom moet BMW 220.000 voertuigen terugroepen. Niet alleen BMW, maar ook andere autoproducenten zijn geraakt door de leveranciersfout.

Andere gedupeerden
Vorige maand riepen Toyota, Honda en Nissan 3 miljoen auto’s terug nadat er fouten in de airbag waren ontdekt. De autoproducenten kochten het onderdeel van de airbag dat niet bleek te werken bij de Japanse leverancier Takata.
BMW werkt samen met dezelfde leverancier. Toen de autofabrikant hoorde van de terugroepactie, liet de onderneming ook onderdelen van haar eigen auto’s controleren. Toen hier ook fouten bleken te zitten in de airbags, riep BMW ook een groot deel van haar voertuigen terug.

Gevolgen
Bernard Santer, woordvoerder van BMW, heeft laten weten dat het gaat om modellen in de BMW-3 serie die tussen december 2001 en maart 2003 zijn geproduceerd. Hij denkt dat er momenteel nog zo’n 180.000 in gebruik zijn. Verder laat Santer laten weten dat de autofabrikant niet op de hoogte is van eventuele incidenten met betrekking tot de defecte onderdelen. Hij laat ook niets los over de financiële gevolgen van de terugroepactie. 
Het is niet de eerste keer dat Takata betrokken is bij dit soort incidenten. In 1995 leidden defecte autogordels van de leverancier al tot een terugroepactie van 9 miljoen auto’s.

Reacties:

  • Anoniem | 22-07-2014 om 13:52

    04-07-2001 is d.d. van de eerste toelating (B) Bij de passagiers-kant brand het lampje van de airbag, rood

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.