Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
22
08
16
Nancy van Bemmel
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Nancy van Bemmel
Dossier: Inkoop
Soort:

Leveringsstop kost Volkswagen 100 miljoen

Volkswagen heeft de productie van het model Golf stilgelegd vanwege een conflict met twee leveranciers. Bepaalde onderdelen van het productieproces zijn gisteren al gestopt en morgen wordt ook de montage van de auto’s opgeschort. De onderbreking van de productie kan de autofabrikant zo’n 100 miljoen euro per week kosten, stelt NOS.

De Golf kan niet meer worden gemaakt, omdat Car Trim en ES Automobilguss weigeren te leveren.De leveranciers van versnellingsbakken en stoelhoezen behoren tot moederbedrijf Prevent. Prevent heeft een betalingsconflict met Volkswagen. Na het dieselschandaal zou de autofabrikant contracten voortijdig hebben opgezegd, zonder hier een compensatie voor te betalen.

Onvrede
De Frankfurter Allgemeine Zeitung stelt dat er bij meer toeleveranciers onvrede heerst. Sinds het dieselschandaal vorig jaar, probeert de Duitse autobouwer te bezuinigen en te compenseren voor de vele miljarden die de fraude kost. Daarbij probeert Volkswagen volgens analisten ook de prijzen van toeleveranciers te drukken, schrijft het FD.

Rechtszaak
De rechter heeft de leveranciers vrijdag opgedragen om de leveringen te hervatten, maar daar hebben de bedrijven geen gehoor aan gegeven. De firma’s willen het hoger beroep afwachten, dat op 31 augustus dient.

Productie ligt stil
In Wolfsburg staat de grootste fabriek van Volkswagen. Hier ligt de productie van de Golf de komende vijf dagen stil. Daarnaast gaan 10.000 van de 60.000 werknemers kortere diensten draaien. Ook de vestiging in Emden, waar de Passat wordt gemaakt, heeft last van het geschil. Daar maakt het personeel sinds donderdag minder uren. Vanuit de ondernemingsraad en de regionale politiek is er veel kritiek op de handelswijze van de leveranciers. De minister-president van Nedersaksen, waar Wolfsburg ligt, waarschuwt voor de enorme schade die dit conflict veroorzaakt. Hij vindt dat de twee leveranciers onder druk moeten worden gezet.

Nancy van Bemmel
Door Nancy van Bemmel
Nancy van Bemmel is een gedreven journalist. Voor Inkopers-café zet ze zich graag in om inkopers snel van het allerlaatste nieuws te voorzien. Heeft u tips voor Nancy? U kunt haar mailen via: nancy@inkopers-cafe.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.