Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
18
01
13
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Linsey Knol
Dossier: Duurzaam inkopen
Soort:

Levi's bant giftige stoffen uit kleding

Kledingmerk Levi Strauss wil zijn supply chain verduurzamen. Dit wil Levi’s doen door voor 2020 alle giftige stoffen uit zijn kleding te bannen. Het modebedrijf neemt deze beslissing vanwege kritiek van milieuorganisatie Greenpeace.

Levi’s wil het gebruik van chemicaliën in zijn supply chain stoppen in 2020. Hiermee sluit het bedrijf zich aan bij de Detox Campaign van Greenpeace. Andere modebedrijven, zoals Zara, gingen Levi’s al voor.

Gevaarlijke stoffen

Uit een onderzoek van Greenpeace blijkt dat er in de kleding van veel modemerken giftige stoffen zitten. Het gaat om nonyfenolethoxylaten (NFE’s) en amines. NFE’s zorgen voor hormoonverstoringen en amines zijn zelfs kankerverwekkend. Als deze stoffen in de natuur terechtkomen, is dat schadelijk voor zowel mens als dier. Het mijden van deze giftige stoffen is niet zonder gevolgen voor Levi’s. De chemicaliën zorgen ervoor dat kleding van het merk tegen water bestand is en ademend is. Levi’s zal andere manieren moeten zoeken om kleding van dezelfde kwaliteit te produceren.

Supply chain controleren

Levi’s zal met de nieuwe maatregel ook rekening moeten houden met leveranciers. Als Levi’s wil dat ook zij zich aan de nieuwe normen houden, dan moet het modebedrijf een reglement ontwikkelen en zijn leveranciers regelmatig trainen om de naleving van het reglement te controleren. Alleen zo kan Levi’s de duurzaamheid van zijn supply chain garanderen.

Op weg naar duurzaamheid
Levi Strauss is al langer bezig met het verduurzamen van zijn supply chain. Eind 2012 gaf het bedrijf al aan minder verspilling te willen realiseren. De jeans van Levi’s zijn nu van twintig procent gerecycled plastic.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.