Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
02
08
07
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door webmaster
Dossier: Overheidaanbesteding
Soort:

Lichte daling inkoopmanagersindex NEVI DPA

Hoewel de Nederlandse Productiesector in de afgelopen maand opnieuw een sterke verbetering liet zien. daalde de NEVI DPA PMI in juli licht van 58.8 naar 58.2.Aan de productie-uitbreiding lag een flinke groei van het aantal ontvangen nieuwe orders ten grondslag. Deze groei was het sterkste van de afgelopen vier maanden en is voornamelijk te danken aan de grote vraag en een uitbreiding naar nieuwe markten.

Om te voldoen aan de verwachte ordergroei intensiveerden bedrijven hun inkoopactiviteiten. De voorraad steeg hierdoor voor de vijfde opeenvolgende maand. Samen met capaciteitsproblemen zorgde dit voor extra druk op leveranciers. Dit leidde tot nog langere levertijden.

De inkoopprijsinflatie bleef hoog door de hoge prijzen voor koper. olie en andere grondstoffen. Zij bleef echter onder het recordniveau van juni. Prijzen werden in juli opnieuw door producenten verhoogd om de gemiddelde kosten door te berekenen aan klanten. Ook de sterke marktvraag droeg hieraan bij.

De hoeveelheid onvoltooid of niet uitgevoerd werk nam ondanks de productie-uitbreiding toe. Dit als gevolg van de ordergroei en de beschikbare productiecapaciteit. Doordat voorraden werden gebruikt om tegemoet te komen aan de gestegen vraag bleef de voorraad gereed product in juli dalen.

Als gevolg van de hogere productievereisten nam de werkgelegenheid verder toe. De groei was echter minder groot dan in juni. toen een recordniveau werd bereikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.