Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
07
07
16
Nancy van Bemmel
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Nancy van Bemmel
Dossier: PMI
Soort:

Lichte daling PMI door Brexit

Lichte daling PMI door Brexit

“Lijdt de NEVI Purchasing Managers Index (PMI) onder de Brexit?”, vraagt Arjan van Weele, hoogleraar Inkoopmanagement aan de TU Eindhoven, zich af. Deze maand zakte de export order index voor het eerst sinds 4 jaar onder de kritische waarde van 50. De index kwam uit op 49.8, wat wijst op een licht dalend exportcijfer.

“Met name producenten van investeringsgoederen rapporteerden lagere exportorders”, vervolgt de hoogleraar. “Niettemin bleef de binnenlandse vraag, met een indexwaarde van 51.7, goed op peil. Ook de productievolumes bleven op niveau (52.0) en zorgden voor een goede bezetting van het productie-apparaat.” Iets minder export orders stelde de productiebedrijven volgens Van Weele in staat om achterstanden in de productie en uitlevering te verminderen.

Toch is het volgens de hoogleraar niet allemaal rozengeur en maneschijn. “Stijgende inkoopprijzen van met name staal vertaalden zich in een lichte stijging in de verkoopprijzen. Als dit aanhoudt, kan dit een rem op de economische groei zetten. We zullen in juli en augustus zien wat de werkelijke effecten van de Brexit zijn.”

Nancy van Bemmel
Door Nancy van Bemmel
Nancy van Bemmel is een gedreven journalist. Voor Inkopers-café zet ze zich graag in om inkopers snel van het allerlaatste nieuws te voorzien. Heeft u tips voor Nancy? U kunt haar mailen via: nancy@inkopers-cafe.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.