Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
01
10
07
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door webmaster
Dossier: Overheidaanbesteding
Soort:

Lichte stijging NEVI DPA PMI

De NEVI DPA PMI is in september licht gestegen naar 56.4. De waarde is het resultaat van verdere productie-uitbreiding. meer nieuwe orders. groeiende personeelsbestanden en langere levertijden. De inkoopinflatie bleef wederom hoog.


Net als voorgaande maanden breidde de productie zich uit en nam het aantal orders sterk toe. Nieuwe orders uit het buitenland kenden hun hoogste stijging in zes maanden. Als gevolg van de hogere productievereisten en bedrijfsuitbreidingen namen bedrijven extra personeel aan.

De hoeveelheid onvoltooid of nog niet uitgevoerd werk daalde voor het eerst in drie maanden. hoewel in lichte mate. De bedrijven hebben hun inkoopactiviteiten opnieuw duidelijk geintensiviseerd in afwachting van verdere productie-uitbreiding. stelt NEVI DPA. . Desondanks daalden de grondstofvoorraden.
De voorraad gereed product daalde eveneens. Het was haar sterkste daling in vier maanden. De voorraden zijn volgens NEVI DPA gebruikt om het grote aantal nieuwe orders te kunnen verwerken. De gemiddelde levertijden werden in september opnieuw langer. hoewel de toename de minst sterke in twintig maanden was.


Hoewel de inkoopinflatie de laagste in achttien maanden was. bleef hij nog steeds relatief hoog. De verkoopinflatie steeg in vergelijking met augustus om tegemoet te komen aan de hogere kosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.