Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
30
01
18
Samira Huibregtse
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Samira Huibregtse
Dossier: Duurzaam inkopen
Soort:

Lidl stapt over naar duurzame productieketen soja

Lidl Nederland heeft zich aangesloten bij het internationale ‘Lidl soja initiatief’. Door deze stap verplicht Lidl Nederland zich om via Direct Trade certificaten te kopen van de Round Table on Responsible Soy (RTRS). Door te werken met Direct Trade worden de stappen die Lidl zet op het gebied van verduurzaming van de sojateelt inzichtelijker. Dat meldt Levensmiddelenkrant.nl

Nu Lidl Nederland zich heeft aangesloten bij ‘Lidl soja initiatief’ komt er een substantieel bedrag beschikbaar waarmee via Direct Trade RTRS-certificaten kunnen worden ingekocht. Daardoor worden de bedrijven Serra Vermelha en Progresso in Brazilië ondersteund om over te stappen op duurzame sojateelt. Het gaat hierbij onder andere om betere arbeidsomstandigheden, aandacht voor het milieu en bescherming van oerwoud en andere natuur. Lidl Nederland zal ook haar leveranciers die soja nodig hebben, vragen om over te stappen op Direct Trade.

Vervolgstap
Al sinds 2011 koopt Lidl Nederland in samenwerking met leveranciers RTRS-certificaten bij de inkoop van producten voor de Nederlandse markt. ‘Lidl soja initiatief’ is daarom een soort vervolgstap, die de stappen die Lidl zet op het gebied van verduurzaming van de sojateelt inzichtelijker maakt.

Certificaten
Uiteindelijk moeten er certificaten aangevraagd worden voor 71.000 ton soja. Deze hoeveelheid soja is nodig in de productieketen van producten die op internationaal niveau worden ingekocht. De landen die hierbij betrokken zijn, bestaan uit België, Denemarken, Zweden en Finland.

Samira Huibregtse
Door Samira Huibregtse
Samira Huibregtse is een jonge, enthousiaste journalist die met plezier op zoek gaat naar interessant nieuws in de wereld van inkopen en aanbesteden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.