Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
23
07
07
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door webmaster
Dossier: Global
Soort:

Lokale aanbestedingsbeleid moet beter

Gemeenten en provincies zien risicobeperking en de laagste prijs als de twee belangrijkste aanbestedingscriteria. Dat komt als belangrijkste conclusie naar voren uit uit een onderzoek van de Universiteit Twente in opdracht van het innovatieprogramma PSIBouw.


De UT stelt verder dat kennis over nieuwe aanbestedingen ontbreekt op bestuurlijk niveau en dat de lokale politiek er totaal niet in is geinteresseerd. zo is te lezen op Engineering360.nl. De lagere overheden lopen ver achter bij grote publieke opdrachtgevers als Rijkswaterstaat en Prorail. die van geintegreerd aanbesteden hun standaard gemaakt. Provincies en gemeenten zeggen hier het voordeel niet in te zien. Het gevolg hiervan is dat lagere overheden met kostenverhogend meerwerk worden geconfronteerd. meldt het rapport. Problemen komen niet op bestuurlijk of politiek niveau terecht door ruime ramingen. Ambtelijke organisaties zouden problemen en risico’s volledig uit de weg gaan.

In het najaar zal de leidraad aan- en uitbesteden verschijnen om overheden een hulpmiddel te bieden. De leidraad zal gepubliceerd worden door de Regieraad en PSIBouw

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.