Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
08
10
14
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Koen Bugter
Dossier: Inkoop
Soort:

Lonen uitzendkrachten stijgen 1,8%

De branchevereniging voor uitzendondernemingen (ABU) heeft een akkoord bereikt met de belangrijkste vakbonden over vernieuwingen in de lopende cao. De lonen van uitzendkrachten stijgen volgens de nieuwe afspraken aan het einde van dit jaar met 1,8%. Dat schrijft het Financieel Dagblad.

De Wet werk en zekerheid is ook in de afspraken meegenomen. Voor uitzendkrachten met zogenoemde ‘korte contracten’ zijn er net als in het sociaal akkoord meer zekerheden afgesproken. Verder mogen per 1 juli 2015 maximaal zes contracten in maximaal vier jaar worden gebruikt. Het geeft de branche meer opties ‘om binnen de nieuwe kaders flexibiliteit voor inleners en zekerheden voor uitzendkrachten te organiseren’, aldus de ABU. Het akkoord tussen de onderhandelingsdelegaties van de ABU en de bonden worden binnenkort voorgelegd aan de leden. Na instemming van hen is het akkoord definitief.

Door Koen Bugter
Journalist Koen Bugter (1982) werkt nu zo'n achttien jaar in de journalistiek en werkte vooral als verslaggever voor verschillende omroepen in Hilversum waaronder BNN, AvroTros en KRO-NCRV. Voor inkopers-cafe.nl krijgt hij graag de onderste steen boven. Heeft u tips voor Bugter? U kunt hem mailen via: koen@inkopers-cafe.nl of via twitter volgen: @koenbugter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.