Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
05
03
13
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Linsey Knol
Dossier: Economie
Soort:

LPG racet benzine en diesel voorbij in 2020

De markt voor LPG wordt groter. In 2020 zullen er zelfs wereldwijd 1,4 miljoen gasauto’s verkocht zijn. Gasauto’s zijn vooral gemakkelijk voor bedrijven die veel activiteiten op de weg hebben.

LPG kost in de meeste landen per liter veel minder dan diesel en benzine. Onderzoeksbureau Pike Research stelt daarom in een rapport dat het aantal verkochte auto’s op gas in 2020 de 1,4 miljoen zal passeren. De populariteit zal echter wel alleen stijgen in landen waar LPG al verkrijgbaar is, zoals in Turkije. Daar is de markt voor LPG het grootst; er worden jaarlijks gemiddeld zo’n tweehonderdduizend gasauto’s verkocht.

Grote voordelen
Volgens de researchanalisten van Pike heeft LPG grote voordelen. Niet alleen is gas goedkoper, maar het is ook redelijk schoon, gemakkelijk op te slaan en simpel te vervoeren. Daarnaast loopt een auto op gas langer dan op benzine of diesel en is het een voordeel dat LPG-auto’s in meerdere landen verkrijgbaar zijn.

Op de weg
Vooral bedrijven die veel activiteiten buiten kantoor hebben, gebruiken auto’s op LPG, zo stelt het onderzoeksbureau. LPG wordt vaak aangevraagd en opgeslagen in opslagtanks op locatie. Bedrijven gebruiken de auto’s dan voor diverse activiteiten en ’s avonds gaan de auto’s terug naar een centraal depot.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.