Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
09
06
08
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door webmaster
Dossier: Personalia
Soort:

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen makkelijker voor het MKB

MVO Nederland heeft een overzicht gemaakt om mkb-bedrijven te helpen om hout. papier/karton. koffie. thee. cacao en katoen duurzaam in te kopen.
Klanten en afnemers stellen steeds vaker vragen over de herkomst van producten. Hoe worden producten geproduceerd? Wat zijn de gevolgen voor mens en milieu? De druk voor bedrijven om duurzame producten in te kopen groeit. Pro-actief inspelen op ontwikkelingen in de keten biedt marktkansen en concurrentievoordeel.

De site www.mvonederland.nl/duurzamegrondstoffen biedt praktische informatie over de inkoop van duurzame grondstoffen. waarmee de ondernemer direct aan de slag kan. Bijvoorbeeld:

- Op welke keurmerken kan ik letten?
- Hoe stel ik een leverancierscode op?
- Bij welke initiatieven kan ik aansluiten?
- Welke maatschappelijke ontwikkelingen spelen in de keten?
- Wat is de invloed hiervan op mijn bedrijf?

De site brengt verschillende bedrijven in beeld die succesvol duurzaam inkopen. en een inspirerend voorbeeld zijn voor anderen.

Duurzaam inkopen biedt marktkansen
Uit onderzoek blijkt dat ondernemers niet altijd goed op de hoogte zijn van maatschappelijke kwesties in de keten en hoe zij hun producten duurzaam kunnen inkopen. De behoefte aan praktische informatie is groot. want de markt voor duurzame producten en diensten groeit. Steeds meer afnemers beschouwen duurzaamheid als een selectiecriterium. En ook het Rijk gaat vanaf 2010 100% duurzaam inkopen. Provincies. gemeenten en waterschappen voor 75%. Vanaf 2010 wordt bij alle inkopen en aanbestedingen van de overheid duurzaamheid als een zwaarwegend criterium meegenomen.

Wegwijs in ketens
Het doel van dit project is om productieketens te verduurzamen. Het project is een samenwerking van MVO Nederland en Adviesbureau Schuttelaar & Partners en wordt mogelijk gemaakt door het Ministerie van Buitenlandse Zaken en VROM.

Bron: Hotfrog.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.