Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
18
05
15
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Koen Bugter
Dossier: Inkoop
Soort:

Maersk regelt inkoop via cloud

De Deense multinational en containterrederij A.P. Møller-Maersk A / S gaat haar inkoop volledig beheren vanuit de cloud. Het bedrijf wil online software gaan gebruiken om tot betere inkoopbeslissingen te komen in haar wereldwijde scheepvaart en oliezaken. 

Het gebruik van web-based tools helpt het bedrijf om complexe data van duizenden leveranciers en producten te stroomlijnen. Het zou het beursgenoteerde bedrijf tijd en geld schelen. Van alle inkoopactiviteiten van Maersk ging 89 procent via e-sourcing.

Excel
De software op de cloud analyseert data voor tal van projecten. De software die door Maersk gebruikt wordt is vaak sneller en meer accuraat dan een inkoper die zich over een Excel-sheet buigt. Dat schrijft Wall Street Journal.  Maersk denkt dit jaar met de online software wereldwijd maar liefst 2 miljard aan kosten te kunnen besparen.

Door Koen Bugter
Journalist Koen Bugter (1982) werkt nu zo'n achttien jaar in de journalistiek en werkte vooral als verslaggever voor verschillende omroepen in Hilversum waaronder BNN, AvroTros en KRO-NCRV. Voor inkopers-cafe.nl krijgt hij graag de onderste steen boven. Heeft u tips voor Bugter? U kunt hem mailen via: koen@inkopers-cafe.nl of via twitter volgen: @koenbugter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.