Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
18
11
10
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Gerrit Jan Tempelman
Dossier: Inkoop
Soort:

Management houdt inkoop scherper in de gaten

Managers besteden steeds meer aandacht aan hun inkoopafdeling. Dat blijkt uit een studie van het onderzoeksinstituut Aberdeen Group.

De organisatie voerde een onderzoek uit onder inkopers en supply chain professionals. Uit het rapport komt naar voren dat veel managers hun personeel vragen om de planning van hun inkoop onder de loep te nemen. Vooral het functioneren van de supply chain heeft voor veel leidinggevenden bijzondere prioriteit.

Belang inkoopplanning
Nari Vishwanatan, vice-president bij Aberdeen Group en principal analist bij de divisie Supply Chain Management, licht de conclusies toe. ‘Wanneer je als supply chain-organisatie wilt groeien en je binnen de markt wilt onderscheiden, heb je niet genoeg aan alleen efficiency. Ook kostenreductie wordt steeds essentiëler.’

Anne Omrod is president van John Galt Solutions, een bedrijf met veel expertise op het gebied van supply chain management. Zij benadrukt het belang van gedegen inkooponderzoek. ‘Een goede planning van de processen in je supply chain geeft je zicht op de handelsstromen tussen de verschillende schakels. Breng je die processen niet in kaart, dan maak je het jezelf erg moeilijk.’

Aberdeen Group
De Aberdeen Group is een instituut dat bedrijven op basis van feitelijk onderzoek helpt om betere business-beslissingen te nemen.
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.