Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
03
03
17
Samira Huibregtse
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Samira Huibregtse
Dossier: Inkoop
Soort:

Marcandi verkoopt alleen nog maar aan Defensie

De Stichting Marine Cantine Dienst (Marcandi) is gestopt met de verkoop van food- en non-foodproducten aan verschillende afnemers buiten de marine. Dit heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) bekendgemaakt. Volgens ACM maakte Marcandi zich schuldig aan oneerlijke concurrentie. Dit meldt het Financieel Dagblad.

Marcandi is opgericht in 1949 en regelt sindsdien de inkoop van bijvoorbeeld dranken, sigaretten en snacks voor in de kantine. Ook kocht de organisatie artikelen voor persoonlijke verzorging in. Dit was vooral bestemd voor eenheden van de Koninklijke Marine. Marcandi verkocht deze producten echter ook aan verenigingen en personen buiten Defensie. Iets wat volgens ACM niet toegestaan is.

Oneerlijke concurrentie
Er was ook sprake van oneerlijke concurrentie met andere commerciële groothandels. Dit kwam door de oneigenlijke kostenvoordelen. De directeur van Marcandi werd bijvoorbeeld door de Marine betaald en niet door de stichting zelf.

Klacht
Het bedrijf Kees Groot Horeca uit Den Helder had daarom bij ACM een klacht ingediend tegen Defensie. ACM en Marcandi zijn hierover in gesprek gegaan en Marcandi zou nu gestopt zijn met het verkopen van bovengenoemde activiteiten. De oneerlijke concurrentie met commerciële groothandels zou daarmee ook gestopt zijn.

Samira Huibregtse
Door Samira Huibregtse
Samira Huibregtse is een jonge, enthousiaste journalist die met plezier op zoek gaat naar interessant nieuws in de wereld van inkopen en aanbesteden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.