Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
29
04
13
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Koos Plegt
Dossier: Global
Soort:

Markt voor Marktplaats-tools nog niet volwassen

Het blijkt bijzonder lastig een goede keuze te maken uit het enorme aanbod aan tooling voor e-staffing. De overheid gebruikt deze, net als in toenemende mate het bedrijfsleven, voor de inhuur van flexibele krachten. De markt is echter nog niet volwassen.

Flex-Beheer.nl, adviseur op het gebied van inhuur van flexkrachten, onderzocht en vergeleek 13 tools van Nederlandse leveranciers. De scope van het onderzoek omvatte daarmee het belangrijkste deel van de Nederlandse markt. Voor inleners is het lastig een weloverwogen keuze te maken uit de verschillende Marktplaats-tools en Vendor Management Systemen. 

Complex keuzeproces
Nieuwe ontwikkelingen op de inhuurmarkt maken het keuzeproces voor tooling complex, maar de belangrijkste conclusie uit het onderzoek is dat de markt voor tooling nog niet volwassen is. Leveranciers wijzigen hun propositie regelmatig met updates en upgrades, maar er zijn ook veel verschuivingen in het leverancierslandschap door nieuwe leveranciers met innovatieve oplossingen. Een aanbeveling in het rapport is voor inleners om een goede marktverkenning uit te voeren, behoeften te inventariseren en op basis daarvan de uiteindelijke keuze voor een leverancier en pakket te bepalen. 

Groeimarkt
Naar verwachting zal de behoefte aan externe inhuur de komende jaren toenemen door een verkrapping van de arbeidsmarkt. De behoefte aan tools en platforms zal daardoor ook groeien. Nu al zijn er 54 verschillende overheids-Marktplaatsen voor externe inhuur, gebruikt door honderden overheidsorganisaties. Maar ook in de private sector neemt de populariteit van marktplaatsen toe. Bedrijven als ING, ABN Amro en Tata Steel kiezen voor digitaliseren van hun externe inhuur, al dan niet in combinatie met het outsourcen van het beheer van deze platforms. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.