Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
30
06
14
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Koos Plegt
Dossier: Inkoop
Soort:

McDonald’s: “Handdruk evenveel waard als contract”

Fastfoodbedrijf McDonalds doet het helemaal op z’n Brits aan de overkant van de Noordzee. Contracten zijn niet nodig, een “gentleman’s handshake” is genoeg.

Hoewel er geen contracten zijn met leveranciers, heeft McDonald’s UK wel solide partnerschappen opgebouwd met leveranciers in food en papier. “Een gentleman’s handshake is net zo krachtig”, zegt Warren Anderson, vice president supply chain bij het bedrijf tegen Supply Management. McDonald’s is dit jaar 40 jaar aanwezig op het Britse eiland en de langstlopende samenwerking, met een Schots papier- en verpakkingsbedrijf, bestaat al 36 jaar.

Betrokken leveranciers
Volgens Anderson is het de driehoek tussen het bedrijf, franchisenemers en leveranciers die zorgt voor stabiliteit. Transparantie in discussies en sterke relaties geven leveranciers vertrouwen over de toekomstige koers van het bedrijf, waardoor zij kunnen investeren in technologie en innovatie. “Zij zijn net zoveel betrokken bij onze plannen als wijzelf. Niet alleen voor het volgende kalenderjaar, maar ook daarna.” Zo zou de samenwerking ervoor gezorgd hebben dat McDonald’s een vaste prijsafspraak voor sla over een periode van zes jaar kon maken. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.