Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
21
06
17
Samira Huibregtse
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Samira Huibregtse
Dossier: Duurzaam inkopen
Soort:

Meer dan 100 miljoen euro circulair ingekocht in Nederland

De afgelopen drie jaar hebben ruim 40 organisaties voor meer dan 100 miljoen euro circulair ingekocht. Hierdoor wordt het hergebruik en waardebehoud van producten en grondstoffen in de hele keten vergroot. Dat meldt MVO Nederland in een persbericht.

De 40 organisaties, waaronder Rijksoverheid, Alliander en Landal Greenparks, werken samen in de Green Deal Circulair Inkopen (GDCI) van MVO Nederland, NEVI, PIANOo en Rijkswaterstaat. GDCI is inmiddels zo’n 80 circulaire inkooppilots gestart. Volgens Michel Schuurman, programmamanager van MVO Nederland, haalt circulair inkopen verspilling uit de keten en levert het financiële voordelen op. Zo koopt Rijksoverheid alleen nog maar circulair kantoormeubilair in en heeft Landal Greenparks samen met Auping en van Gansewinkel een retoursysteem ontwikkeld voor hun bedden en matrassen. GDCI heeft door deze manier van werken de award voor de beste Green Deal van 2017 gewonnen.

Rabobank
Ook Rabobank heeft zich aangesloten bij GDCI en probeert zoveel mogelijk gebruik te maken van circulair inkopen. De bank heeft inmiddels twee pilots uitgevoerd waarbij circulariteit centraal stond: de inrichting van een vergaderzaal en de inrichting van werkplekken.

Bij de eerste pilot, de inrichting van de vergaderzaal, moet bestaand kantoormeubilair zo lang mogelijk worden gebruik. Bij aanschaf van nieuw meubilair wordt gekeken hoe de partijen de producten aan het eind van de gebruiksfase weer terug in de keten kunnen brengen. De tweede pilot voor de inrichting van de werkplekken maakt gebruik van de kennis van de eerste pilot.

Samira Huibregtse
Door Samira Huibregtse
Samira Huibregtse is een jonge, enthousiaste journalist die met plezier op zoek gaat naar interessant nieuws in de wereld van inkopen en aanbesteden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.