Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
07
09
10
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Marion van Hooren
Dossier: Supply Chain
Soort:

Meer invloed voor supply chain managers

Supply chain managers weten zich steeds vaker een positie te verwerven in de board van hun bedrijf. Bij ruim tweederde van de bedrijven is dit inmiddels het geval. Toch heeft dit voor de gevoerde supply chain-strategie nog weinig effect.

Volgens  onderzoekers van Cranfield School of Management neemt het aantal bedrijven met een supply chain manager in de board toe,  schrijft Supply Chain Magazine. De onderzoekers moeten overigens toegeven dat zij geen vergelijkend cijfermateriaal hebben met de situatie in het verleden, maar zeggen te geloven dat het aantal bedrijven met een supply chain manager in de board de afgelopen tien jaar is toegenomen. Uit recent onderzoek onder 181 mensen blijkt dat nu in 72 procent van de gevallen de supply chain op het hoogste niveau is vertegenwoordigd. De supply chain-strategie verandert echter weinig, die wordt nog steeds vooral bepaald door de druk om kosten te besparen.

Optimalisatie
De groeiende wensen van klanten en hun toenemende onvoorspelbaarheid zijn de belangrijkste redenen voor optimalisatie van de supply chain. De toenemende complexiteit van de operatie staat op plaats twee, gevolgd door de wisselende conjunctuur. Enigszins in tegenspraak met de belangrijkste reden voor supply chain-optimalisatie lijkt de meest genoemde maatregel die supply chain managers nemen: het reduceren van voorraden. Maar liefst tweederde is daarmee bezig. Ook andere acties die duiden op kostenbesparingen voeren de boventoon, zoals herinrichting van de supply chain en reductie van het personeelsbestand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.