Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
23
03
17
Nancy van Bemmel
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Nancy van Bemmel
Dossier: Inkoop
Soort:

Meer macht voor ACM om kartelvorming te bestrijden

De Autoriteit Consument en Markt (ACM) en de mededingingswaakhonden van andere EU-landen moeten meer instrumenten krijgen om de concurrentie tussen bedrijven eerlijk te houden. Dat vindt de Europese Commissie, schrijft NU.nl.

De Commissie heeft een voorstel ingediend waarin staat dat de toezichthouders meer geld, personeel en volledige onafhankelijkheid moeten krijgen. Ook staat in het voorstel dat de toezichthouders de bevoegdheid moeten krijgen om mobiele telefoons en laptops te doorzoeken voor bewijsmateriaal. Tot slot behoort het opleggen van afschrikwekkende sancties voor overtredingen ook tot het pakket.

Om kartelvorming tegen te gaan, wil de Europese Commissie dat elke lidstaat programma’s ontwikkelt voor strafverzachting als bedrijven elkaar verlinken. De mededingingswaakhonden moeten verder in alle lidstaten dezelfde bevoegdheden krijgen en de handhaving moet gelijkgetrokken worden.

Nancy van Bemmel
Door Nancy van Bemmel
Nancy van Bemmel is een gedreven journalist. Voor Inkopers-café zet ze zich graag in om inkopers snel van het allerlaatste nieuws te voorzien. Heeft u tips voor Nancy? U kunt haar mailen via: nancy@inkopers-cafe.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.