Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
24
01
07
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door webmaster
Dossier: Sourcing / Outsourcing
Soort:

Meer outsourcing met kleinere contracten

Outsourcing wordt steeds meer toegepast. maar wel met steeds kleinere contracten. De gemiddelde waarde van een Europese oursourcing contract ging in vier jaar terug van vijfendertig naar zevenentwintig miljoen euro. zo merkt adviseur TPI op. In 2006 werden er een recordaantal outsourcings afgesloten. maar de totale waarde is groter geweest. CapGemini woordvoerder Kris Pot? kan dit in IT Professional uitleggen.


"Er is een fragmentatie aan de gang. Bedrijven outsourcen niet meer ineens een hele afdeling. De meeste grote herstructureringen zijn immers al achter de rug en in het verleden is al gebleken dat grote outsourcings niet steeds de beste oplossing zijn." De opdrachten zullen dan ook steeds specifieker worden uitgezet.

Door concurrentie tussen outsource-aanbieders vergroot hierdoor en de prijzen komen logischerwijs onder druk te staan. "We kunnen dat oplossen door offshore uit te besteden". aldus Pot?. "De echte prijsconcurrentie komt immers niet van EDS of IBM. wel van bedrijven als Tata. pure Indische bedrijven die hier nu ook kantoren hebben. Vandaar dat we telkens twee offertes maken: ??n met offshorte. ??n zonder. Meestal is dat motivatie genoeg om de klanten voor offshore te laten kiezen.

Bron: IT Professional

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.