Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
11
03
19
Jon Jonoski
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Jon Jonoski
Dossier: Inkoop
Soort:

Meer vrouwen in inkoop

Meer vrouwen in inkoop

Het aantal vrouwen in het inkoopvak neemt toe. Dat blijkt uit een onderzoek van consultancyorganisatie Oliver Wyman onder 300 CPO’s in Europa, VS en Azië. 60% van de ondervraagden geeft aan in de afgelopen paar jaar meer vrouwelijke werknemers te hebben verwelkomd. Daardoor is nu 41% van de medewerkers vrouw.

Het onderzoek toont volgens NEVI wel aan dat er grote verschillen zijn tussen de regio’s. In Europa en de VS wordt ruim 40% van de inkoopbanen door vrouwen ingevuld. In Azië is amper 20% van de inkoopmedewerkers vrouw. Daarnaast zijn vrouwen ook ondervertegenwoordigd in de grote bedrijven en de technologie sector.

Glazen plafond
De verwachting is dat in de toekomst het aantal inkopende vrouwen alleen maar verder zal toenemen. Volgens het onderzoek is ruim 50% van de studenten in de belangrijkste Europese inkoop-gerelateerde masterprogramma’s vrouw. Toch geven de onderzoekers ook aan dat vrouwen in het inkoopvak nog altijd met een glazen plafond te maken hebben.

Category manager
Uit het onderzoek van Oliver Wyman blijkt dat slechts één op de vier category managers vrouw is. En wanneer vrouwen al onderdeel zijn van inkoopmanagementteams, vertegenwoordigen ze vaak een indirect spend category. Volgens de onderzoekers zullen evenwichtiger samengestelde managementteams financieel betere prestaties neerzetten.

Jon Jonoski
Door Jon Jonoski
Jon Jonoski is een enthousiaste journalist die zich graag verdiept in de wereld van inkoop en aanbestedingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.