Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
16
01
08
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door webmaster
Dossier: Global
Soort:

Middelbare scholen dreigen medewerking in te trekken bij chaos gratis schoolboek

Als de invoering van gratis schoolboeken een administratieve chaos worden. zullen de scholen hun medewerking intrekken. Daarvoor waarschuwde VO-raad gisteren.

Vanaf komend schooljaar krijgen de scholen in het voortgezet onderwijs 308 euro per leerling om schoolboeken aan te schaffen. Voor ouders worden de boeken gratis.

De VO-raad voorziet echter grote problemen van de uitvoering van de maatregel. Een gemiddelde order zal in de tonnen lopen. wat een Europese aanbesteding verplicht. Scholen hebben hier geen enkele ervaring mee en daarom wil de VO-raad dispensatie om nog een jaar buiten de Europese regels om boeken aan te schaffen. De VO-raad vermoedt echter dat staatssecretaris Van Bijsterveldt erover denkt het geld voor de boeken door scholen te laten doorsluizen naar de ouders. Deze zouden dan zelf de boeken aanschaffen. waardoor de regels omzeild kunnen. De VO-raad is daar op tegen. omdat het ouders en scholen teveel rompslomp zou opleveren. Het zal in dat geval aan ouders vragen de rekening naar het ministerie van Onderwijs te sturen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.