Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
30
03
15
Nancy van Bemmel
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Nancy van Bemmel
Dossier: Inkoop
Soort:

Miljardendeal in zorgsector voor inkoopvoordeel

Miljardendeal in zorgsector voor inkoopvoordeel

De Amerikaanse zorgverzekeraar UnitedHealth Group Inc. heeft 12,8 miljard dollar geboden op Catamaran Corporation, een bedrijf dat bemiddelt tussen farmaceuten en zorgverzekeraars. Na de overname moet Catamaran worden samengevoegd met OptumRx, onderdeel van UnitedHealth. De zorgverzekeraar hoopt op deze manier te kunnen profiteren van een grotere inkoopkracht.

De twee bedrijven denken dat de combinatie zorgt voor meer onderhandelingskracht en schaalvoordelen. “Je moet volume hebben”, stelt Mark Thierer, CEO van Catamaran. “Het is een vereiste om te kunnen concurreren.”

Kosten verminderen
De industrie is erop gefocust om de kosten van medicijnen te drukken. Nieuwe behandelingen voor bijvoorbeeld hepatitis C. zijn het afgelopen jaar met meer dan 12% gestegen, zo schrijft The Wallstreet Journal. Bedrijven zoals Catamaran laten graag zien dat zij de middelen hebben om deze kosten te verminderen.

Overname
De overname wordt naar verwachting in het vierde kwartaal van dit jaar afgerond. Hiervoor is goedkeuring van de aandeelhouders van Catamaran vereist en toestemming van de toezichthouders.

 

Nancy van Bemmel
Door Nancy van Bemmel
Nancy van Bemmel is een gedreven journalist. Voor Inkopers-café zet ze zich graag in om inkopers snel van het allerlaatste nieuws te voorzien. Heeft u tips voor Nancy? U kunt haar mailen via: nancy@inkopers-cafe.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.