Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
28
01
16
Nancy van Bemmel
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Nancy van Bemmel
Dossier: Inkoop
Soort:

Miljoenenfraude door inkoper Accell

Miljoenenfraude door inkoper Accell

Het Friese Accell, maker van merkfietsen, is gestuit op ‘een ernstig geval van diefstal van geld’ door een inkoopmedewerker in Taiwan. “Het onderzoek naar de toedracht en de schade is in volle gang”, zegt de ceo van Accell, René Takens. De diefstal zal een impact hebben op de nettowinst van de fietsenfabrikant van maximaal vier miljoen.

De fraude heeft grotendeels vorig jaar plaatsgevonden bij Accell Asia Taiwan, een bedrijf met een handvol medewerkers dat de inkoop verzorgt voor enkele bedrijven van de Accell Group. De fraude, waarbij geld werd ontvreemd van de bankrekening, werd onlangs pas ontdekt.

Nader onderzoek
De inkoopmedewerker die van fraude wordt beschuldigd, handelde waarschijnlijk alleen. Accell wilde tegen het FD niet veel zeggen over de toedracht. De medewerker is inmiddels ontslagen en er is aangifte gedaan. Accell heeft daarnaast een externe partij opdracht gegeven nader onderzoek te doen. Er zijn bij de fraude geen leveranciers betrokken, verzekerde de ceo. “Voorlopig onderzoek wijst uit dat het een op zichzelf staand incident betreft.”

Nancy van Bemmel
Door Nancy van Bemmel
Nancy van Bemmel is een gedreven journalist. Voor Inkopers-café zet ze zich graag in om inkopers snel van het allerlaatste nieuws te voorzien. Heeft u tips voor Nancy? U kunt haar mailen via: nancy@inkopers-cafe.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.