Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
24
11
08
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door webmaster
Dossier: Global
Soort:

Minister wil politieinkoop centraliseren

Minister Guusje ter Horst van Binnenlandse Zaken wil een meer centrale aansturing van de politieorganisatie. Daarbij gaat het vooral om het beheer bij de politie. zoals de inkoop van goederen en het ict-beleid. Dat kondigde Ter Horst donderdagavond aan tijdens een debat in de Tweede Kamer. De bewindsvrouw denkt dat ze de politie beter kan aansturen via ??n organisatie dan via 26 aparte korpsen. zoals nu het geval is.

..Ik ben nu niet altijd enthousiast over de mogelijkheden tot aansturing van de politie door de minister". zei Ter Horst tijdens een debat over de begroting van haar departement. Bij het aantreden van het huidige kabinet hebben de korpsen de kans gekregen beter samen te werken. Een wetsvoorstel om de 25 regionale politiekorpsen en het Korps landelijke politiediensten (KLPD) te laten opgaan in ??n nationale politieorganisatie. ging toen in de ijskast. Aan de hand van de resultaten van die samenwerking wordt eind volgende maand besloten of er alsnog een nationale politie moet komen.

Ter Horst meent dat de politieorganisatie. waar jaarlijks 4.7 miljard euro in omgaat. efficiënter kan. Daarom blijft ze volhouden dat het door betere samenwerking mogelijk moet zijn 100 miljoen euro te bezuinigen zonder dat dit ten koste gaat van het aantal agenten op straat. De SP en de PVV vinden in navolging van de ondernemingsraden van de politie dat de bezuiniging onverantwoord is en van tafel moet. Ter Horst stelde dat de vacatures bij de politie snel moeten worden ingevuld. Volgens haar is 4 procent van de functies bij de recherche vacant. Bij de basispolitiezorg is dat 2 procent. Er zijn 7000 aspiranten in opleiding die de komende vier jaar bij de politie instromen.

(c) ANP 2008

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.