Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
05
12
07
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door webmaster
Dossier: Global
Soort:

Minister wil regels voor aanbesteding onder drempelwaarde

Minister Van der Hoeven van Economische Zaken wil regels invoeren voor overheidsaanbestedingen die onder de Europese drempelwaarde vallen.


Dit blijkt volgens de Staatscourant uit een consultatiedocument.

Er zijn nog geen duidelijke  regels voor aanbestedingsopdrachten met een waarde onder de drempel van 137.000 euro. Aanbestedende diensten hanteren hiervoor vaak hun eigen regels. die onderling verschillen. Voor bedrijven betekent dit onduidelijkheid en hoge lasten.

Uit het document zou blijken dat de minister regels wil omschrijven voor opdrachten boven de 50.000 euro. Daarnaast zou de minister de overheid willen verplichten om alle opdrachten elektronisch te publiceren via TenderNed. een systeem dat momenteel nog in een opstartfase zit. De financiele draagkracht van een onderneming zou bovendien geen reden voor uitsluiting van aanbesteding mogen zijn. tenzij de waarde van de opdracht boven 1.5 miljoen euro ligt.

Het ministerie verwacht dat de nieuwe regels een kostenverlagend effect zullen hebben. Voor het bedrijfsleven zouden de kosten met 17 procent dalen. voor de aanbestedende diensten met 4 procent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.