Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
09
01
07
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door webmaster
Dossier: Overheidaanbesteding
Soort:

Mislukte aardappeloogst zorgt voor hoge inkoopprijzen frites

Een patatje eten zou het komende jaar wel eens een dure aangelegenheid kunnen gaan worden. De fritesfabrikanten zullen hun fritesprijzen verhogen. door de grotendeels mislukte aardappeloogst van 2006. De inkoopprijzen liggen hierdoor een stuk hoger en de horeca vreest dat dit op hen zal worden doorberekend. Ze willen dit alleen niet verhalen op de consument.


De sector Fastfoot- en IJsbedrijven van Koninklijk Horeca Nederland heeft daarom al een oproep gedaan naar de fabrikanten. Ze willen dat de verhogingen worden gematigd. Daarvoor zouden enkel de duurdere inkoopprijzen moeten worden doorberekend en niet de meerkosten van de bewerking van de aardappels. De fritesfabrikanten hebben al aangekondigd dat de inkoopprijzen voor de horeca flink zullen stijgen.

Voor supermarkten ging dit in oktober 2006 al met veertig procent omhoog. Ondernemers willen de stijgingen niet doorvoeren richting de concument. Prijsstijgingen door hogere inkoopprijzen wordt door de klant als negatief ervaren. Koninklijk Horeca Nederland gaat daarom de prijzen kritisch bekijken.

Bron: AgriHolland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.