Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
14
12
07
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door webmaster
Dossier: Global
Soort:

MKB Nederland in beroep tegen uitspraak in proefproces

MKB-Nederland gaat in beroep tegen de uitspraak van de voorzieningsrechter dat gemeenten opdrachten mogen clusteren bij aanbestedingen. De koepel vindt dat dit laat zien dat de huidige wetgeving grote gebreken vertoont.


MKB-Nederland had het proces aangespannen tegen de gemeenten en gewesten omdat zij in samenwerking opdrachten zouden clusteren. die daardoor een dergelijke grootte kregen dat mkb bedrijven geen kans meer op de aanbesteding maakten.

Volgens de rechter kon het niet aannemelijk worden gemaakt dat de zestien gemeenten en twee gewesten bewust probeerden kleine bedrijven uit te sluiten. Het feit dat de gemeenten al sinds 1990 samenwerkten. werd door de rechter beoordeeld als door efficiency overwegingen.

MKB-Nederland heeft laten weten dat de uitspraak aantoont dat de wet uitsluiting van het midden- en kleinbedrijf bij overheidsopdrachten toestaat. ‘Een mkb-bedrijf maakt eigenlijk alleen nog kans op overheidsopdrachten als het samenwerkt met zijn concurrenten. laat het weten in een persbericht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.