Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
21
06
07
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door webmaster
Dossier: Global
Soort:

MKB teleurgesteld over budget aanbestedingen nieuwe stijl

MKB-Nederland is blij dat het nieuwe kabinet bij aanbestedingen meer kansen willen geven aan innoverende bedrijven in het Midden- en Kleinbedrijf. Ze is echter kritisch over het budget dat ervoor wordt uitgetrokken. Dat meldt het Financiële Dagblad vandaag.


In het vorige week bekendgemaakte beleidsprogramma van het kabinet hebben bedrijven die met innovatieve oplossingen komen een streepje voor bij overheidsopdrachten. Daarin is ook de zogenoemde SBIR-methode opgenomen: vanaf 2008 zouden innovaties gestimuleerd moeten worden door concrete R&B-opdrachten te gunnen aan het MKB. Dit tot blijdschap van MKB-Nederland dat al geruime tijd pleitbezorger van een SBIR-methode is. MKB is echter minder content met de grootte van het budget. Zij constateert dat in 2008 ruim de helft (12.5 miljoen tegen 30 miljoen euro) minder zal worden uitgegeven aan SBIR. innovatievouchers en innovatieprestatiecontracten. Omdat ook het aantal innovatievouchers wordt uitgebreid. vreest MKB dat er maar weinig overblijft voor de SBIR.

Volgens een woordvoerder van het Ministerie van Economische Zaken zal het budget stapsgewijs oplopen naar 50 miljoen euro en is hoeft de tijdelijke inkrimping van het budget geen bepalende factor te zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.