Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
25
08
06
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door webmaster
Dossier: Global
Soort:

MKB'ers nog altijd in verdrukking

Onderzoek in de regio Arnhem-Nijmegen heeft wederom aangetoond dat ondernemers in het midden- en kleinbedrijf belangrijke opdrachten uit overheidsaanbestedingen missen. Deze conclusie werd eerder al op landelijke basis getrokken door het VNO-NCW en het EIM.

Het regionale onderzoek is verricht door een student van de Hogeschool Arnhem en Nijmegen en hij geeft zelf aan dat het slechts een indicatie is. De bedrijven die bereid waren om mee te werken zorgden voor een niet-representatief aantal. Deze lieten overigens aan De Gelderlander weten niet gekend te zijn in het eindresultaat.

Het probleem voor de MKB’ers komt vooral doordat de proceduretijden voor overheden erg lang zijn en de hoge eisen van de aanbestedingen moeilijk zijn te voldoen.

Opdrachtgever Jos Plattel. directeur van het Arnhemse Pro Mereor: “Onder het huidige regime en met deze spelregels kunnen alleen grote bedrijven of consortia met de aanbestedingen meedoen.” Hij laat in de regionale krant ook weten dat de verlaging van de ondergrens van verplichte aanbestedingen van een kwart miljoen naar een halve ton problemen zal opleveren. Hier zullen regionale bedrijven professioneel op moeten inspelen. anders zullen ze opdrachten missen en de werkgelegenheid in gevaar brengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.