Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
26
01
07
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door webmaster
Dossier: Global
Soort:

Multifood verliest rechtzaak van Intrakoop

Multifood heeft het kort geding dat ze hadden aangespannen tegen Intrakoop verloren. De leverancier had deze zaak aangespannen omdat ze waren afgewezen voor de aanbesteding Dagvers van Intrakoop. In het programma van eisen was Multifood afgevallen door de solvabiliteitseis. De rechter stelde Intrakoop hierin in het gelijk.


Multifood beargumenteerde voor de rechter dat ze wel konden voldoen aan de solvabiliteitseis. omdat zij garantiestellingen ook tot het eigen vermogen van het bedrijf rekent. Intrakoop zette daar tegenover dat ze in het programma van eisen uitgaan van het eigen vermogen zonder garantiestellingen.

De rechter sloot zich in zijn uitspraak hierbij aan. Kijkend naar het gelijkheids- en transparantie-beginsel in het aanbestedingrecht moet in de offerteaanvraag een zo duidelijkmogelijk en meest gangbare definitie worden opgenomen van het eigen vermogen. Zonder garantiestellingen. zo vond de rechter. Daarmee gaf hij Intrakoop gelijk bij de keuze. Door de uitspraak kon Intrakoop de aanbesteding dagvers definitief gunnen aan Deli XL. Distrivers en Huuskens Versproducten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.