Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
15
05
07
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door webmaster
Dossier: Column
Soort:

?Natuurlijke winkelervaring? stimuleert e-commerce V.S.

Amerikaanse online retailers die de winkelervaring zo soepel en natuurlijk mogelijk weten te maken plukken daar de vruchten van. In een onderzoek van Forrester onder 170 retailers blijkt dat de Amerikaanse handel via internet in 2006 met 25% is gestegen. Die groei is vooral sterk bij goed toegankelijke websites.


Een forse toename in het breedbandgebruik wordt opgevoerd als een belangrijke reden voor de onstuimige groei. die volgens Forrester de komende jaren aanhoudt. Maar ook websites die goed navigeerbaar zijn en klanten detailafbeeldingen weten te tonen stimuleren de kooplust op internet. Forrester benadrukt dat de klant gemak verlangt en zo weinig mogelijk obstakels verwacht. Retailers die gratis verzenden en retourmogelijkheden geven scoren daarom goed bij de consument. vooral wanneer het om producten zoals schoenen gaat.

Volgens Forrester is hiermee het einde van de fysieke winkel echter nog allesbehalve in zicht. De online industrie maakt nog steeds een klein onderdeel uit van de totale retailomzet. Alleen computerbenodigdheden verkopen beter op het internet dan in de winkelstraat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.