Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
10
06
15
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
1
Door Koen Bugter
Dossier: Inkoop
Soort:

Nedap reduceert productie voor inkoopvoordelen

Nedap reduceert productie voor inkoopvoordelen

Nedap, ook bekend als De Nederlandsche Apparatenfabriek, gaat voor onder meer inkoopvoordelen snijden in de eigen productiecapaciteit. Daardoor gaan bij het technologiebedrijf uit Groenlo de komende twee jaar zo'n 65 vaste arbeidsplaatsen verloren. Het beursgenoteerde bedrijf gaat een groot deel van zijn activiteiten uitbesteden. Naast de voordelen voor de inkoop is het doel: meer flexibiliteit, verlaging van de productiekosten en een lager kapitaalbeslag.

Nedap stelt dat de markten waarin het actief is, steeds internationaler worden. Dat leidt tot kansen, maar ook tot meer concurrentie. Door een flink deel van de productie- en logistieke activiteiten over te laten aan daarin gespecialiseerde bedrijven, kan flink op de kosten worden bespaard. Dat schrijft Deal!

Twee jaar terugverdiend
Nedap rekent met deze strategie op een bedrag tussen de 7 en 10 miljoen euro aan reorganisatiekosten. Dat geld wordt volgens het bedrijf onder meer door flexibiliteit en inkoopvoordelen binnen twee jaar terugverdiend.

Inventi
Productiebedrijf Inventi in Neede, volledig eigendom van Nedap, wordt in stappen afgebouwd en uiteindelijk helemaal gesloten. Ook de productie in Groenlo zelf wordt verlaagd.

Door Koen Bugter
Journalist Koen Bugter (1982) werkt nu zo'n achttien jaar in de journalistiek en werkte vooral als verslaggever voor verschillende omroepen in Hilversum waaronder BNN, AvroTros en KRO-NCRV. Voor inkopers-cafe.nl krijgt hij graag de onderste steen boven. Heeft u tips voor Bugter? U kunt hem mailen via: koen@inkopers-cafe.nl of via twitter volgen: @koenbugter

Reacties:

  • Tony | 22-07-2018 om 20:39

    Wishful thinking noemen ze dat in Amerika en naief in Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.