Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
21
04
05
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door webmaster
Dossier: E-procurement
Soort:

Nederland middenmoter op gebied van de Nieuwe Economie

Op basis van de individuele indicatoren zijn voor de verschillende hoofdthema?s. zoals innovatie en de toepassing ervan. een aantal samengestelde indicatoren gemaakt. Voor de meeste samengestelde indicatoren blijkt Nederland tot de middenmoters te horen. Wat innovatiekracht betreft bevindt Nederland zich in dezelfde groep als bijvoorbeeld Belgi?. Denemarken en het Verenigd Koninkrijk (VK). Zweden. Finland. Duitsland. Ierland en Luxemburg behoren in de EU tot de koplopers.

In het benutten van innovaties. bijvoorbeeld door investeringen in ICT. doet Nederland het beter dan in het lanceren van innovaties. Al scoort ons land relatief goed in termen van patentaanvragen en ICT-patenten.

Voor het ontwikkelen en toepassen van technologische innovaties is kennispotentieel en ?infrastructuur vereist. Op het gebied van uitgaven aan onderwijs. uitgaven aan R&D en afgestudeerden in natuur en techniek presteert Nederland slechter dan omringende landen als Duitsland. Belgi?. VK en Frankrijk.

Scandinavi? koploper in de EU

Op het gebied van de Nieuwe Economie blijken de Scandinavische landen het beter te doen dan de andere EU-15 landen. Denemarken. Finland en Zweden hebben zich vanaf het midden van de jaren negentig gericht op het versterken van de innovatiecapaciteit en het consequent benutten van deze capaciteit.

Bron: CBS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.