Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
24
10
07
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door webmaster
Dossier: Global
Soort:

Nederlanders kritisch over aanbestedingspraktijk

Nederlanders willen meer transparantie. eenvoudiger regels en striktere  naleving hiervan bij aanbestedingen door gemeenten en Rijksoverheden. Dat blijkt uit een opiniepeiling van Maurice de Hond in opdracht van parkeerdienstverlener P1.


Maar liefst 57 procent van de Nederlanders denkt dat er regelmatig tot vaak een opdracht aan een relatie van een ambtenaar of bestuurder wordt gegeven en niet aan de beste bieder. Driekwart denkt dat de gunning van een aanbesteding nog te veel in achterkamertjes geschiedt.


Ongeveer 80 procent van de Nederlanders vindt dat de regels volledig dienen te worden nageleefd. De regels moeten strenger gecontroleerd en gecorrigeerd worden door een onafhankelijke waakhond. Bijna driekwart vindt dat overtredingen van de regels streng moeten worden bestraft. Daarnaast vindt ruim de helft van de Nederlanders dat de regels te ingewikkeld zijn en eenvoudiger moeten worden. Opvallend is dat dit percentage nog hoger is onder respondenten met een functie bij de overheid (68%).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.