Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
16
10
14
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
2
Door Koen Bugter
Dossier: Overheidaanbesteding
Soort:

Ambulancezorg wint aanbesteding in Denemarken

De Deense dochtermaatschappij van het Nederlandse Bios Ambulancezorg BV heeft een aanbesteding gewonnen voor het verrichten van ambulancediensten in de Regio Zuid-Denemarken. Het is de eerste keer dat een Nederlandse ambulancevervoerder een klus van deze omvang in het buitenland bemachtigt. Het contract heeft een looptijd van tien jaar en start volgend jaar september. 

De ambulances gaan rijden over een oppervlakte dat tien keer zo groot is als Rotterdam-Rijnmond, maar met nog geen miljoen inwoners is het Deense gebied veel minder dichtbevolkt.  De contractwaarde beslaat in totaal een half miljard euro, met een jaaromzet van ongeveer 50 miljoen euro. Er zullen ongeveer 600 mensen aan het werk gaan en er worden 94 ambulances aangeschaft. 

Bios Ambulance Services Danmark A/S heeft in Denenmarken het contract ondertekend. Bios versloeg bij de aanbesteding de Deense wereldspeler Falck op haar thuismarkt. Aad Romijn, Directeur Operations van het in Rotterdam gevestigde BIOS-groep en algemeen directeur (ad interim) van de nieuwe Deense ambulancedochter is in zijn nopjes met de deal: "Wij zijn via onze landelijke zorgvervoeractiviteiten voor onder meer ouderen en mensen met een mobiliteitshandicap gewend om te opereren in een zeer competitieve markt, waarbij aanbestedingen leidend zijn. Deze ervaring hebben we nu succesvol kunnen toepassen in Denemarken," aldus Romijn in een vakblad voor Taxi professionals. 

Door Koen Bugter
Journalist Koen Bugter (1982) werkt nu zo'n achttien jaar in de journalistiek en werkte vooral als verslaggever voor verschillende omroepen in Hilversum waaronder BNN, AvroTros en KRO-NCRV. Voor inkopers-cafe.nl krijgt hij graag de onderste steen boven. Heeft u tips voor Bugter? U kunt hem mailen via: koen@inkopers-cafe.nl of via twitter volgen: @koenbugter

Reacties:

  • Anoniem | 03-11-2014 om 07:57

    Dus daar mag het personeel als zzp er voor een lager salaris aan de slag net als in nederland op de ambulance.

  • Anoniem | 10-06-2015 om 22:47

    Bios mangler over 300 ambulancefolk !!! nu hvor der er under 3 måneder til start. Rigtig mange vil IKKE arbejde for det uprofessionelle firma. De har heller ikke de 35 stationer, der skal til., men regner med at klare sig med skurvogne. Bios kommer sandsynligvis slet ikke i gang 01.09.2015 !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.