Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
01
06
06
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door webmaster
Dossier: Economie
Soort:

Nederlandse economie blijft groeien

De NEVI DPA PMI® noteerde in mei 57.3. iets gedaald van 57.9 in april toen de hoogste groeisnelheid in bijna 6 jaar werd genoteerd. De groei was echter onverminderd robuust.

De PMI in mei werd gedragen door de scherpe groei van de productie en het aantal ontvangen nieuwe orders. de toename van de werkgelegenheid en de grotere voorraad ingekocht materiaal. De sterkere inkoopactiviteiten leidden tot de langste gemiddelde levertijden sinds april 2000 en droegen bij aan de hoogste inkoopprijsinflatie in 19 maanden.


In mei werd de sterkste productiegroei sinds juli 2004 genoteerd en een robuuste groei van het aantal ontvangen nieuwe exportorders. De panelbedrijven schreven dit laatste in het algemeen toe aan de lancering van nieuwe exportprojecten.

De gemiddelde werkgelegenheid bleef bescheiden stijgen. vooral door uitzendkrachten die werden ingehuurd om de productieniveaus te verhogen. Desondanks groeide de hoeveelheid onvoltooid of nog niet uitgevoerd werk voor de zesde achtereenvolgende maand. De gemiddelde levertijden namen sterk toe.

De panelleden vergrootten hun voorraad ingekochte materialen om aan de toekomstige productiegroei te voldoen. De voorraad gereed product nam bescheiden af.

De hogere olie- en grondstofprijzen leidden tot de sterkste inkoopprijsinflatie sinds oktober 2004. Dit zette de winstmarges onder druk. Hoewel de verkoopprijzen sterk bleven stijgen. gebeurde dit in mindere mate dan bij de inkoopprijzen.

Bron: NEVI

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.