Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
04
10
16
Nancy van Bemmel
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Nancy van Bemmel
Dossier: PMI
Soort:

Nederlandse industrie groeit onverminderd door

Nederlandse industrie groeit onverminderd door

De groei van de Nederlandse industrie zet onverminderd door. Over september is de inkoopmanagersindex van NEVI uitgekomen op 53,4. De index schommelt al drie maanden rond dit niveau. De NEVI spreekt van ‘solide groei’.

Hoogleraar inkoopmanagement Arjan van Weele zegt in een toelichting: “Deze belangrijke economische indicator ligt nu al 38 maanden onafgebroken boven de kritische waarde van 50. Een ongekende luxe. De goede resultaten over september werden veroorzaakt door een verder aantrekken van zowel de binnenlandse als buitenlandse vraag naar consumptie artikelen en halffabricaten. De betere orderprestatie vertaalde zich in verhoogde productievolumes en een hogere vraag naar personeel. De lichte inkoopinflatie, van met name staal en metaalproducten, vertaalde zich nog niet in hogere verkoopprijzen.”

Eurozone
Hoe verhoudt Nederland zich met andere Europese landen? Markit maakte maandag bekend dat de index voor de gehele industrie in de Eurozone op 52,6 is uitgekomen. Voor Spanje werd een stijging gemeld: van 51,0 naar 52,3. Duitsland groeide in september van 53,6 naar 54,3.

Nancy van Bemmel
Door Nancy van Bemmel
Nancy van Bemmel is een gedreven journalist. Voor Inkopers-café zet ze zich graag in om inkopers snel van het allerlaatste nieuws te voorzien. Heeft u tips voor Nancy? U kunt haar mailen via: nancy@inkopers-cafe.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.