Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
08
02
07
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door webmaster
Dossier: Onderzoek
Soort:

Nederlandse ondernemingen op Duitse groeimarkt via online b2b-portalen

Steeds meer Nederlandse bedrijven begeven zich op de internationale markt via het Internet. Via grote inkoopportatelen vieden ze hun goederen aan voornamelijk Duitse bedrijven. De online b2b-markt zal volgens de verwachting de komende drie jaar gaan verdubbelen naar zo'n zevenhonderd miljard euro. dus hier is veel mogelijk voor Nederlandse ondernemers.


Special Industrial Lighting uit Eindhoven is ??n van de bedrijven die al volop de Duitse markt aan het bereiken is. Aan Bizz laat de in specialie verlichting voor industriële en medische toepassingen onderneming weten hoe ze te werk gaat. Ze gebruiken hiervoor het inkoopportal mercateo.com. "Dit b2b-portal heeft bijna twee miljoen gebruikers". aldus directeur Bart Boosten.

Hij vervolgt. "Mercateo is voor ons erg aantrekkelijk omdat zij ons veel werk uit handen nemen. Ze nemen het debiteurenrisico over. De werking is zeer eenvoudig. Iemand bestelt een lamp via Mercateo. Die sturen ons een mail met de bestelling. Wij verpakken de lamp in hun bedrijfsverpakking en sturen het product rechtstreeks naar de koper. Zij factureren de afnemer en betalen ons later. Uiteraard nadat zij hun fee hebben geïnd." Dat bedrag hangt af per deelnemer en is logischerwijs bij een grotere afname lager.

Lees hier het volledige artikel van Bizz

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.