Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
25
10
06
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door webmaster
Dossier: Global
Soort:

Nederlandse provincies gaan professioneler inkopen en aanbesteden

De twaalf Nederland provincies gaan zich verder professionaliseren en willen de bouwsector uitdagen om met creatieve oplossingen te komen voor gebiedsontwikkeling en infrastructurele werken. Hierom hebben ze zich voltallig aangesloten bij het Vernieuwingsoffensief Bouw. waarvoor een Vernieuwingsakkoord is ondertekend. Het Interprovinciaal Overleg (IPO) geeft in het akkoord aan het belangrijk te vinden dat de inkoop- en aanbestedingsorganisaties verder worden geprofessionaliseerd.

Het interprovinciaal vakberaak Inkoop en Aanbesteden zal daarom gaan adviseren over strategisch inkopen. Als voorbeeld wordt daarbij het cornerninkoopmodel van de provincie Overijssel gebruikt. Zo moet er voortaal ook worden gekoken naar levensduurkosten en behoeften van de eindgebruikers. Het IPO streeft tevens naar meer transparantie in aanbestedingen en bouwprocessen.

"Een van de kernfuncties van het IPO is het stimuleren van vernieuwingsprocessen binnen de provincies." zo IPO-bestuurslid Jan Franssen weten aan het ANP. "Wij gaan het gedachtegoed van de Regieraad nadrukkelijk onder de aandacht van de provinciebesturen brengen. Onze doelstelling is een zo efficiënt mogelijke besteding van belastinggelden. Wij hebben daarom alle belang bij de beste prijs-kwaliteitsverhouding. innovatieve ontwikkelaars en bouwers en een transparant bouwproces."

Bron: ANP

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.