Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
31
05
11
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Koos Plegt
Dossier: Onderzoek
Soort:

Nederlandse zelfstandigen verwachten vraagstijging profitsector

Uit de dit jaar door SEPP uitgevoerde enquête onder zelfstandige inkoopprofessionals blijkt dat interim-inkopers grotendeels positief zijn over hun opdrachtenperspectief. Vooral uit de sectoren productie/engineering en olie/gas/chemie verwachten zij een groeiende vraag.

SEPP (Self Employed Purchasing Professionals) presenteerde vrijdag 27 mei voor de derde keer de door haar gehouden enquête. De uit ongeveer 250 zelfstandig ondernemende interim professionals bestaande groep maakt sinds 2009 jaarlijks een inventarisatie van marktontwikkelingen en kwalificatie van de Nederlandse bemiddelingsbureaus.

Consistente lijn over 2010 en 2011
De lancering vond onder genot van koffie en Bossche bollen plaats in de Engelenburcht in Engelen, vlak bij ’s Hertogenbosch. Het enquêteteam, bestaande uit Jarno Baaijens, Frank-Jan van Deijck en Gil Heijmans had dit jaar externe hulp ingeroepen om de uitvoering van het onderzoek te verzorgen. Hierdoor kwam student Technische Bedrijfskunde Jasper Meijer van Putten het team versterken.

185 SEPP’ers vulden de enquête in. Over hun toekomstverwachtingen voor de komende twaalf maanden toonden zij zich over het algemeen positief. 34,4 procent (33,6 procent in 2010) verwacht dat de werkzaamheden zullen toenemen en 27,5 procent (26,7 procent in 2010 verwacht dat deze gelijk blijven. Hiermee is volgens SEPP een consistente lijn te ontdekken over de laatste twee jaar.

Geen stijgende vraag junior-niveau
Veel zelfstandigen verwachten dus dat het aantal opdrachten zal gaan stijgen. Waar deze groei plaats zal vinden, is veranderd. Door overheidsbezuinigingen ziet men nu het aantal opdrachten uit de publieke sector vooral dalen, waar de respondenten vorig jaar nog positief gestemd waren in hun verwachtingen over deze sector. Nu is de verwachting vooral dat de markt in de profitsector zal aantrekken. Met name productie/engineering en olie/gas/chemie worden veel genoemd. De vraag van de markt zal naar verwachting echter aan inkopers op junior- en medior-niveau vooral voorbij gaan en zich spitsen op senior-inkopers.

Meer informatie
klik hier voor een samenvatting van de SEPP enquête 2011
klik hier voor SEPP bemiddelingsbureau marktonderzoek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.