Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
24
10
14
Nancy van Bemmel
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Nancy van Bemmel
Dossier: Economie
Soort:

Nedstaal kan grotendeels blijven bestaan

Het Alblasserdamse bedrijf Nedstaal kan blijven bestaan. De Andus Group uit Vianen heeft het hele bedrijf overgenomen, inclusief het merendeel van het personeel. Hierdoor blijft de schade beperkt en kunnen 200 van de 280 medewerkers hun baan behouden. De productie wordt zo snel mogelijk weer hervat.

Vorige week vrijdag werd Nedstaal failliet verklaard, nadat een nieuwe directeur constateerde dat het bedrijf zijn schuldeisers niet meer kon betalen. De bewindvoerders ontdekten vervolgens dat er zelfs geen geld meer was voor de inkoop van schroot en de energierekening, waarop ze de productie stil legden. Het faillissement is veroorzaakt door de hoge inkoopprijzen van schroot, lage marktprijzen en de geringe vraag naar staal.

Het is opvallend dat de Andus Group het hele bedrijf heeft overgenomen. Andere bedrijven, waar Nedstaal mee in gesprek was, waren alleen geïnteresseerd in delen van de boedel. De curatoren van Nedstaal zeggen hierover tegen de Telegraaf: “Uit het oogpunt van behoud van werkgelegenheid was Andus Group N.V. de beste optie. Dat bod bood bovendien de hoogste opbrengst voor de schuldeisers”.

Nancy van Bemmel
Door Nancy van Bemmel
Nancy van Bemmel is een gedreven journalist. Voor Inkopers-café zet ze zich graag in om inkopers snel van het allerlaatste nieuws te voorzien. Heeft u tips voor Nancy? U kunt haar mailen via: nancy@inkopers-cafe.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.