Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
09
05
14
Kristel Hurenkamp
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
1
Door Kristel Hurenkamp
Dossier: Overheidaanbesteding
Soort:

Negatieve bieding: oponthoud aanbesteding

Na jarenlang dezelfde aanbestedingsformule te hebben gehanteerd, is de gemeente Kampen daar door de rechter op teruggefloten. De aanbestedingsprocedure rond een nieuw zwembad hield geen rekening met een negatieve bieding, zoals deze wel door een leverancier werd gedaan.

De uitkomst van de aanbesteding voor de nieuwbouw van zwembad De Steur, die gegund werd aan leverancier Optisport, werd door de verliezende concurrent Sportfondsen bestreden. Het zwembad zou in het voorstel van Optisport de gemeente geld opleveren in plaats van kosten. De gemeente gebruikte al jarenlang een formule in aanbestedingen die hier echter geen rekening mee hield. Het kort geding is met succes gewonnen door Sportfondsen. Volgens De Stentor snapt verantwoordelijk wethouder Pieter Treep niets van de uitspraak, waar hij zich wel bij neerlegt.

Opnieuw
De hele aanbestedingsprocedure moet dus over worden gedaan, waarbij nog beter naar het bestaande bestek zal worden gekeken. De bouw van het nieuwe zwembad in Kampen zal daardoor een paar maanden vertraging oplopen. Toch is het de verwachting dat de opening, zoals geland, eind 2016 gewoon door zal gaan.

Kristel Hurenkamp
Door Kristel Hurenkamp
Kristel Hurenkamp

Reacties:

  • Anoniem | 13-05-2014 om 11:58

    Wellicht goed om de nuancering te plaatsen dat de gewraakte formule niet al jarenlang door de gemeente Kampen werd gehanteerd, maar door het externe adviesbureau dat de aanbesteding verzorgde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.