Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
25
10
12
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Lisa Lowijs
Dossier: Outsourcing
Soort:

Negatieve outsourcingtrend, financiële sector uitzondering

Banken en financiële diensten maken steeds meer gebruik van outsourcing. In tegenstelling tot de trend van andere industriële sectoren boeken zij wel een stijging.

Als effect van de schuldencrisis en de negatieve retoriek met betrekking tot offshoring in de Amerikaanse presidentsverkiezingen daalde het aantal nieuwe outsourcingcontracten in het tweede kwartaal van 2012 met 25 procent. Dit blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau Everest Group

Lichtpuntje

Een klein lichtpuntje is te vinden in de financiële sector. Bij Banken en verzekeraars steeg de totale contractwaarde van nieuwe outsourcingcontracten (IT en Business Process Outsourcing) met 61 procent.

Meerdere leveranciers
Jonathan Cooper-Bagnall, hoofd global sourcing bij PA Consulting verklaart de trend in de Britse krant The Financial Times: “Financiële dienstverleners waren in het verleden blij met megadeals, waar ze infrastructuur, applicaties en applicatieontwikkeling overlieten aan één enkele leverancier.”

Analisten geven aan dat financiële dienstverleners nu vrij afkerig tegenover grote contracten staan. In plaats daarvan wordt er gebruik gemaakt van multisourcing; verschillende leveranciers die verschillende onderdelen leveren die IT nodig heeft. Dit heeft een meer gevarieerde dienstverlening en minder leveranciersrisico voor de uitbestedende organisatie als gevolg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.