Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
23
06
06
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door webmaster
Dossier: Global
Soort:

Negenentwintig Noord-Hollandse gemeenten besteden samen hulp bij het huishouden

Kwaliteit van de zorg en een vrije keus uit zorgaanbieders. Dat zijn de uitgangspunten waarmee negenentwintig gemeenten in Noord-Holland Noord aanbieders van hulp bij het huishouden gaan werven. De gemeenten starten met deze aanbesteding van hulp bij het huishouden vanwege de invoering van de nieuwe Wet Maatschappelijke Ondersteuning.

De 29 gemeenten van de regio’s Noord-Kennemerland. Kop van Noord-Holland en West-Friesland werken samen bij de aanbesteding van hulp bij het huishouden. Op 19 juni starten ze met de eerste fase van de aanbestedingsprocedure. Voor 1 januari 2007. de invoeringsdatum van de WMO. moet alles rond zijn. De gemeente Alkmaar treedt op als de aanbestedende dienst namens de gemeenten in Noord-Holland Noord.

Kwaliteit voorop
Uit een oogpunt van degenen die op hulp zijn aangewezen stellen de gemeenten de kwaliteit van de geleverde diensten voorop. De cliënten behouden een vrije keus uit zorgaanbieders. Daarom sluiten de 29 gemeenten raamovereenkomsten met minimaal drie zorgaanbieders. Om de zorg betaalbaar te houden. wordt vooraf een maximumprijs vastgesteld.

De gemeenten vinden ook belangrijk dat de zorgaanbieders ‘integrale zorg’ bieden.
Met andere woorden: een aanbieder moet een breed aanbod aan diensten kunnen leveren. van schoonmaken tot het organiseren van het huishouden. De zorgaanbieders moeten daarnaast onder andere ondersteuning kunnen bieden aan mantelzorgers en vrijwilligerswerk kunnen faciliteren.

Hulp
Iemand krijgt ‘hulp bij het huishouden’ als hij of zij zelf niet goed meer in staat is (bepaalde delen van) het huishouden te doen. Hulp bij het huishouden maakt samen met allerlei andere vormen van zorg en ondersteuning deel uit van de nieuwe Wet Maatschappelijke Ondersteuning. Deze wet bepaalt dat de gemeente voortaan verantwoordelijk is voor het regelen van die zorg en ondersteuning van zelfredzaamheid. Kijk voor meer informatie over de WMO op www.invoeringwmo.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.