Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
12
06
18
Jon Jonoski
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Jon Jonoski
Dossier: Inkoop
Soort:

NEN en NEVI lanceren Webtool ISO 20400

NEN en NEVI lanceren Webtool ISO 20400

Na de introductie van ISO 20400, de internationale richtlijn voor maatschappelijk verantwoord inkopen (MVI), is nu ook de Webtool ISO 20400, gelanceerd. Deze gratis online tool ondersteunt bedrijven en (semi) publieke organisaties bij het implementeren, verantwoorden en benchmarken van hun prestaties op het gebied van MVI. De tool is een initiatief van NEN en NEVI en is gefinancierd door de Rijksoverheid.

Een van de belangrijkste onderdelen van de webtool is de zogeheten ISO 20400 scan. De scan laat organisaties via een aantal vragen de verschillende onderdelen van de MVI-richtlijn doorlopen. Dat resulteert in een gedetailleerd inzicht van de prestaties van de organisatie op het gebied van MVI en een implementatie/verbeterplan zodat er ook vervolgstappen kunnen worden genomen.

Zelfverklaring

Ook ondersteunt de webtool organisaties in het verantwoorden van hun eigen prestaties via een zelfverklaring. Idealiter zullen organisaties deze zelfverklaring publiceren, waarna deze in het zogeheten zelfverklaringsregister wordt opgenomen. Zo zijn potentiële samenwerkingspartners gemakkelijk te vinden en is ook meteen duidelijk hoe zij scoren op het gebied van MVI.

Jon Jonoski
Door Jon Jonoski
Jon Jonoski is een enthousiaste journalist die zich graag verdiept in de wereld van inkoop en aanbestedingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.