Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
25
08
15
Nancy van Bemmel
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Nancy van Bemmel
Dossier: Inkoop
Soort:

Netwerken op de golfbaan

Netwerken op de golfbaan

Terwijl je de golfbal putt, vertelt een vakgenoot jou hoe hij zijn laatste inkoopproject tot een succes heeft gebracht. Onder het genot van een drankje wissel je kaartjes uit, waar je zelfs jaren na dato nog profijt van zal hebben. Netwerken op de golfbaan is niet alleen leuk, maar blijkt ook nog eens goed voor de zaken te zijn! Daar kwam Marc Brugman, initiator van het evenement ‘Inkopers op de Golfbaan’ acht jaar geleden ook achter.

“Toen ik nog inkoopmanager was bij BZK voerde ik wel eens discussies met inkopers”, vertelt Brugman. “Het bleek dat zij het moeilijk vonden dat hun interne managers ‘zaken’ op de golfbaan al hadden besproken. Dat zorgde ervoor dat de inkoper het alleen nog even moest afhandelen. Ik vroeg me af: ‘Waarom gaan inkopers zelf niet op de golfbaan staan?’. Toen ben ik met ‘Inkopers op de Golfbaan’ begonnen. Dat is inmiddels uitgegroeid tot een jaarlijks evenement.”

Verbinden van inkopers
Wat is de drijfveer van de directeur van InQuest? “Het verbinden van mensen”, zegt hij resoluut. “Tijdens het evenement leggen inkopers connecties. Tussen private en publieke inkopers leek altijd een enorme scheidslijn te bestaan. Overheid versus de zakelijke wereld. Het leuke is dat inkopers er op de golfbaan achterkomen dat er helemaal niet zo gek veel verschillen zijn. De bloedgroep is hetzelfde.”

Inspirator
Vier jaar geleden sloot Hans Weusthof zich aan bij Marc Brugman. “Hans was voorheen eventmanager bij de NEVI. In die tijd sponsorde NEVI het evenement, samen met InQuest. Hij riep toen al dat hij het leuk zou vinden om het te helpen organiseren voor Nederland én België. Vier jaar geleden werd dat gerealiseerd en inmiddels is Hans een enorme inspirator van het evenement. Hans heeft een ander netwerk dan ik, dus dat versterkt elkaar.”

InkoopAcademie
Na het vertrek van Hans Weusthof bij de NEVI is de inkooporganisatie ook opgestapt als sponsor van het golfevenement. Gelukkig nam InkoopAcademie die plek toen vlug in. “De gedachte achter het evenement sprak InkoopAcademie erg aan, namelijk het verbinden, kennis delen en het laten vervagen van de scheidslijnen tussen privaat en publiek”, vertelt Brugman. “Zij zorgen ervoor dat de kosten voor het evenement beperkt blijven. Daarnaast ontvangen deelnemers ook een voucher van 85 euro van InkoopAcademie, voor een training of opleiding naar keuze.”

Magisch tintje
Dit jaar wordt ‘Inkopers op de Golfbaan’ georganiseerd in de Efteling. “In het begin moest ik altijd zoeken naar de juiste golfbaan, maar inmiddels melden golfbanen zichzelf aan. Dit jaar waren er meerdere golfbanen die het leuk vonden om het evenement samen te organiseren. Eén daarvan was de Efteling. Het leuke is dat de Efteling heeft gezegd: 14 september komen er alleen maar inkopers op de golfbaan. Daardoor lopen er dit jaar geen andere golfers tussen de inkopers door.”

Nieuwe golfers
Het evenement biedt ook voor beginnende golfers mogelijkheden. “De dag is juist ook leuk voor inkopers die niet kunnen golfen. Die krijgen namelijk een clinic van een professional en deze keer is het ook mogelijk om je baanpermissie te behalen”, legt Brugman enthousiast uit. “Laatst sprak ik iemand die zei: ‘Door de golfdag ben ik verder gegaan met de sport en heb ik mijn vaardigheidsbewijs gehaald’.”

Nog 25 plekken!
Al 95 inkopers hebben zich ingeschreven voor ‘Inkopers op de Golfbaan’ op 14 september. Er zijn nog circa 25 plekken over. Inschrijven kan tot 30 augustus, dus wees er snel bij!

Nancy van Bemmel
Door Nancy van Bemmel
Nancy van Bemmel is een gedreven journalist. Voor Inkopers-café zet ze zich graag in om inkopers snel van het allerlaatste nieuws te voorzien. Heeft u tips voor Nancy? U kunt haar mailen via: nancy@inkopers-cafe.nl

Gerelateerde berichten:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.