Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
02
09
15
Nancy van Bemmel
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Nancy van Bemmel
Dossiers: NEVI, PMI
Soort:

NEVI PMI: groei stagneert

NEVI PMI: groei stagneert

De inkoopmanagersindex staat op het laagste niveau in vijf maanden. De NEVI PMI is van 56.0 in juli gedaald naar 53.9 in augustus. De oorzaak hiervan is dat de productie, nieuwe orders en werkgelegenheid deze maand minder stegen. Daarnaast daalde de voorraad ingekochte materialen en nam de levertijd minder toe.

Sinds juli 2013 is de samengestelde NEVI-index, gebaseerd op een enquête onder 350 inkopers, elke maand hoger uitgekomen dan 50. Dit duidt op een constant groeiende economie.

Levertijden
De levertijden, waarmee Nederlandse producenten te maken hadden, waren in augustus opnieuw langer. De oorzaken hiervan zijn de grondstoftekorten en de capaciteitsbeperking bij de leveranciers. Ruwweg 26% van de panelleden maakte melding van een verslechtering van de prestatie van leveranciers. Daar tegenover noteerde slechts 2% een verbetering.

Europa
Onderzoeksbureau Markit maakt daarnaast bekend dat ook de gemiddelde bedrijvigheid in de eurozone verder is toegenomen. De inkoopmanagersindex voor de hele eurozone kwam in augustus uit op 52,3. Hierbij waren Griekenland (39.1) en Frankrijk (48.3) de slechtst presterende landen. De inkoopmanagersindex toont echter wel aan dat Europa nog geen last heeft van de groeivertraging in China (49,7).

 

Nancy van Bemmel
Door Nancy van Bemmel
Nancy van Bemmel is een gedreven journalist. Voor Inkopers-café zet ze zich graag in om inkopers snel van het allerlaatste nieuws te voorzien. Heeft u tips voor Nancy? U kunt haar mailen via: nancy@inkopers-cafe.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.