Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
02
09
16
Nancy van Bemmel
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Nancy van Bemmel
Dossiers: NEVI, PMI
Soort:

NEVI PMI op het hoogste niveau in vijf maanden

NEVI PMI op het hoogste niveau in vijf maanden

De NEVI PMI staat op het hoogste niveau in vijf maanden. In tegenstelling tot de berichtgeving van het CBS over een grote daling van het producentenvertrouwen, steeg de PMI van 53.2 in juli naar 53.5 in augustus. Het aantal nieuwe orders én exportorders staat op het hoogste niveau in twaalf maanden. Ook was de hogere PMI het gevolg van de grotere stijging van de productieomvang.

De inkoopactiviteiten namen voor de zesde maand op rij toe. Desondanks daalde de voorraad ingekochte materialen, meldt de branchevereniging. De levertijden waren in augustus aanzienlijk langer, maar daarentegen daalden de inkoopprijzen wel voor de eerste keer in drie maanden.

Uit de pas
Met de lichte stijging in het PMI loopt Nederland uit de pas met de rest van Europa. De PMI voor de industrie in de eurozone is in augustus licht gedaald en kwam uit op 51,8. Een score boven 50 duidt op een groeiende economie.

Nancy van Bemmel
Door Nancy van Bemmel
Nancy van Bemmel is een gedreven journalist. Voor Inkopers-café zet ze zich graag in om inkopers snel van het allerlaatste nieuws te voorzien. Heeft u tips voor Nancy? U kunt haar mailen via: nancy@inkopers-cafe.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.